Apr
21

Resnica o konvencionalnem pridelovanju hrane

Kratka oddaja o pridelavi konvencionalne hrane in o tveganjih, ki jih prinaša. Preko 450 dovoljenih pesticidov in herbicidov ter izredno toksičen atrazin, ki je še vedno prisoten v naši podtalnici.

“Še ne 250 let nazaj je ves svet, v večjem ali manjšem obsegu, pretresala lakota. “Kmetijstvo ne more nahraniti povečanega števila prebivalstva,” so kričali strokovnjaki v času, ko je po zemlji hodila manj kot milijarda ljudi. Vse do odkritja amonijevega nitrata, gnojila in pesticida, ki je zaznamoval nadaljnji razvoj človeštva. Danes vemo, da lahko pesticidi povzročajo hude zdravstvene težave. Strokovnjaki jih povezujejo z diabetesom, rakom, avtizmom, parkinsonovo boleznijo, debelostjo in celo neplodnostjo. Je torej možno, da nas nekdaj čudežno zdravilo proti lakoti počasi, a vztrajno zastruplja?”

Objavljeno v Blog s ključnimi besedami , , , , , , , , , , , , , , . Shranite povezavo.
 • Odzivi na totrovo olje

  Spoštovani g. Kragelnik,

  Vaše olje me je rešilo bolečin v želodcu in pri slabi prebavi pred strokovnim izpitom - stres. Trebuh me je bolel ob zaužitju česarkoli. Potem sem na internetu našla vašo spletno stran in že precej obupana poskusila. Ni bi bilo žal. Bolečine so izginile, prebava se je uredila.

  Potem sem olje kupila za sestro, ki je imela razjedo na črevesju, ta je po uživanju olja izginila.

  Brez olja ne more tudi mami, ki ima sicer kup težav v spodnjem delu trebuha, tako ženskih kot prebavnih, od kar pije olje, se bistveno bolje počuti, težave so izginile ali so zelo blage v primerjavi pred pitjem olja.

  Upam, da sem vam kaj pomagala. Vi ste nam zagotovo.

  Lp, Maja B.

  Preberi več | Naroči zdaj

 • Oddaja o oljih